Videa
Vepřový bůček s pivem a medem
Vloženo 16.02.2015
Recept na vepřový bůček s pivem a medem od Ivana Vodochodského pro Campingaz Suroviny:1 kg bůčku bez kosti, libovějšího1 svazek jarní cibulkyKořenící směs:10g sladké papriky5g mletého nového koření10g koriandru10g hořčičných semínek10g...
Steaky z krkovice, šťouch.brambor a...
Vloženo 16.02.2015
Recept na grilované steaky z krkovice se šťouchaným bramborem a karamelizovanými karotkami v másle od Ivana Vodochodského pro Campingaz Suroviny: 4 steaky vepřové krkovice150 g anglické slaniny2 klobásky½ kg brambor typu C4 ks mladé...
Tradiční hovězí guláš
Vloženo 16.02.2015
Recept na tradiční hovězí guláš podle Pavla Vondráčka Suroviny: 1kg hovězí kližky 3 větší cibule 3 PL sladké papriky 100 g sádla 2 lžičky drceného kmínu sůl pepř čerstvě mletý majoránka 0,5 paličky česneku 1 plechovka ajčatového...
Hovězí žebra na černém pivě a medu
Vloženo 16.02.2015
Recept na hovězí žebra na černém pivě a medu podle Pavla Vondráčka
Marinovaná vepřová krkovička
Vloženo 17.10.2014
Přinášíme Vám videorecept na marinovanou vepřovou krkovičku. Na 2 porce potřebujeme:2×200g plátky vepřové krkovičkykůra z půlky citrónu3 snítky tymiánu3 stroužky česneku2 lžíce olivového oleje1 dcl drůbežího vývaru200 g zelených fazolek...
Kapr podle pánů z Rožmberka
Vloženo 17.10.2014
Na videu můžete zhlédnout tradiční recept na přípravu kapra na víně neboli „Kapra podle pánů z Rožmberka. Tepelně upravené porce kapra se podávají společně s topinkami. Návod na přípravu této starobylé speciality z kapra pro Vás připravil...
Dušený kapr s pórkovou směsí a vařenými...
Vloženo 17.10.2014
Věděli jste, že se v parním hrnci VitaCuisine Compact, který má tři oddělené nádoby, dá uvařit jídlo pro celou rodinu včetně dezertu? Dnes Vám přinášíme první recept na Dušeného kapra s pórkovou směsí a vařenými brambory. Ryby...
Poctivý hovězí guláš
Vloženo 17.10.2014
Recept na poctivý hovězí guláš Na 4 porce potřebujeme:800 g hovězí kližky150 g sádla1 kg cibule pokrájené na kostičky5 stroužků rozmačkaného česnekuhovězí vývar nebo vodu na podlévání2 lžíce sladké červené papriky1 lžička kmínu½ lžičky...
Svíčková na smetaně
Vloženo 17.10.2014
Na 6 porcí potřebujeme:1,2 kg hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)200 g vepřového špeku200 g másla1 větší cibuli8 středních mrkví2 kořeny petržele100 g celeru10 kuliček černého pepře10 kuliček nového koření3 bobkové listy1 snítku...
Biftek s bernskou omáčkou
Vloženo 17.10.2014
Co si dát pořádného bifťoura? Na 2 porce potřebujeme:2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)1 žloutek1 dcl bílého vína1 dcl bílého vinného octa4 snítky čerstvého estragonu2 šalotky nebo menší cibule100 g...
Vepřová panenka ve slanině s karamelizovanou...
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:2×200 g vepřové panenky ze středu6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny1 dcl drůbežího vývaruslunečnicový olej4 červené cibule40 g krupicového cukru50 ml červeného vinného octaCibuli si nakrájíme na slabé...
Vepřové výpečky na pivu s bramborovým...
Vloženo 17.10.2014
Na 4 porce potřebujeme:800 g vepřového bůčku (bok)800 g cibule a 1 cibuli na špenát1 paličku česneku1 lžíci rajského protlaku1 lžička kmínuhrubě mletý černý pepř500 ml libovolného piva600 g brambor typu C200 g hrubé mouky2 žloutkysůl500 g...
Vepřový řízek v rozmarýnovém trojobalu
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:2×200 g plátky vepřové kýtystrouhánku z celozrnných rohlíků2 snítky rozmarýnuhladkou mouku2 vejce1 menší cibuli1--2 čerstvé chilli papričky2 červené papriky40 g cukru krupice40 ml bílého vinného octa1 vaničku...
Šťavnatá hovězí pečeně
Vloženo 17.10.2014
Na 6 porcí potřebujeme:1 -- 1,2 kg hovězího nízkého roštěnce z mladého býka0,4 kg hovězího na polévku s kostí (použijeme na omáčku)1 mrkev, petržel, cibuli a kousek celeru3 stroužky česneku3 snítky čerstvého tymiánucelý černý pepřbobkový...
Vepřová žebírka ve sladké omáčce
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:1 kg neokrájených vepřových žeber10 ml rajského protlaku50 g čerstvého zázvoru5 lžic slunečnicového oleje5 stroužků česneku1 chilli papričku (pokud chceme žebra pikantní)4 lžíce sojové omáčky6 lžic cukrušťávu z...
Tatarák netradičně
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:200 g hovězí špičky kýty1 žloutek2 filety ančovičky v oleji6 kousků malých kapar ve slaném nálevu1 snítku hladkolisté petrželky1 lžičku worcesterové omáčky1 lžičku dijonské hořčice2 šalotky (nebo jednu menší cibuli)1...
Biftek s gremolátou
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:2×200g hovězí svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)150 ml drůbežího vývarubobkový listsnítka rozmarýnu3 stroužky česnekumalá cibulekapary ve slaném nálevu1 citrón2 snítky hladkolisté petrželky...
Vepřová pečeně s bazalkovou krustou a pečenými...
Vloženo 17.10.2014
Na 2 porce potřebujeme:2 plátky vepřové pečeně s kostí2 lžíce rajského protlaku1 svazeček bazalky5 plátků toustového chleba s okrájenou kůrkoupanenský olivový olej3 zralá rajčata1 stroužek česneku4 lžíce balzamikového octaNa pečící plech...
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou a těstovinami
Vloženo 17.10.2014
Na 4 porce potřebujeme:800 g hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)1 menší cibuli2 mrkve1 kořen petržele50 g celeru50 g rajského protlaku50 g krupicového cukru50 ml bílého vinného octa1 litr hovězího vývaru nebo vodyšpetku mleté skořice1...
Kližka s Guinessem
Vloženo 17.10.2014
Na 4 porce potřebujeme:800 g hovězí kližky1 kg cibule nakrájené na kostičky4 stroužky drceného česneku500 ml piva Guiness (lze použít i černé pivo, ale Guiness je charakteristicky hořký)2 lžíce kvalitního italského rajského...
Hamburger s karamelizovanou cibulí
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: (4 porce)400 g vepřové plece, 400 g hovězí plece, 4 sezamové hamburgerové bulky, 2 vejce, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olejeNa ozdobu:1 kg cibule (cca 15 ks), 200 g másla, 100 g cukru, 1 dl koňaku nebo brandy, 0,5...
Jablečný tart s vanilkovou zmrzlinou a...
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: (4 porce)400 g listové těsto3 jablka1 lžíce cukru krystal2 dl smetany4 kopečky vanilkové zmrzliny50 g másla200 g cukru krystalhladká mouka na podsypánímoučkový cukr na posypáníPostup:1. Oloupaná jablka zbavte jádřinců a na...
Lívance s čerstvým ovocem
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: 500 ml mléka, 200 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 25 g krupicového cukru, 10 g droždí, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rumu, 1 lžička citrónové kůry, 1 vejce, sůl, Ovocná směs:300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny,...
Pstruh na másle s holandskou omáčkou
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: (4 porce)4 středně velcí pstruzi, 200 g másla, 2 citrony, snítka tymiánu, sůl, bílý pepřNa holandskou omáčku:100 g másla, 5 vajec, 1 citron, 1 dl vývaru, 0,5 dl bílého vína, sůl, bílý pepřPostup:1. Kůži vykuchaných, dobře...
Jablečné chutney
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: (4 porce)4 jablka1 cibule50 g třtinového cukru1 dl vinného octuNové koření, celá skořice, zázvorPostup:1. Oloupaná jádřinců zbavená jablka nakrájejte na menší kousky.2. Najemno nakrájenou cibuli vložte se všemi ingrediencemi...
Kaštanová polévka s jablky a petrželovými...
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: (4 porce): 50g olivového oleje450g petržele2 cibule1 jablko1 brambor150g jedlých kaštanů1l zeleninového nebo kuřecího vývaru1 lžíce čerstvého tymiánu1dl bezinkové šťávy2dl smetany1lžíce sezamového olejePostup:1. V kastrolu...
Pečené kuřecí prso se středomořskou zeleninou
Vloženo 17.10.2014
Pokud máte rádi kuřecí maso a rádi zdravě jíte, jistě Vás potěší toto jídlo
Bezlepkový recept - Tvarohové ovocné knedlíky
Vloženo 17.10.2014
Tvarohové ovocné knedlíky pro bezlepkovou dietu
Salát Caprese a pesto
Vloženo 17.10.2014
Videorecept na salát Caprese a pesto od Romana Pauluse z Alcronu
Kuřecí špízy se sýrovým dipem
Vloženo 17.10.2014
Ingredience:600 g kuřecích prsíček, 60 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 cuketa, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, šalvěj, oregano, tymián (i sušené), mletý bílý pepř, sůlNa dip:100 g sýra Roquefort nebo Gorgonzola,...
Brynzové halušky se slaninou
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: 4 porce800 g brambor, 300 g polohrubé mouky, 250 g brynzy, 200 g anglické slaniny, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůlPostup: 1. Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte dozlatova.2. V misce rozdrobte...
Hovězí Stroganoff
Vloženo 17.10.2014
Ingredience: 4 porce600 g hovězího filé, 200 g žampionů, 200 g zakysané smetany, 0,5 dl červeného vína, 4 kyselé sterilované okurky, 3 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice,...
Popovický guláš
Vloženo 17.10.2014
Přinášíme Vám recept na Popovický guláš hovězí maso přední 1 cibulesůl1 rajčatový protlakmletý pepřkmín½ l vývaruchlébčesnekmajoránkasladká a pálivá paprikakřenpivo Kozel Světlý Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a...
Kozlův tvarůžkový kompot
Vloženo 17.10.2014
Kompot trochu jinak :) Dnes přinášíme recept na Kozlův tvarůžkový kompot
Beranec se šalotkou // Špenátový puding
Vloženo 17.10.2014
Beranec s šalotkou1 kg Jehněčí kýta, rozmarýn, 0,5 l červeného vína, Med, pomeranč, sůl, pepř, skořice, hřebíček, badyán, 1 kg červené cibuleRecept přepracovaný na jehněčí maso z části.1. Jehněčí kýtu očistíme a naložíme do láku z...
Pečená husa v dobrém kondymentu // Tvarohové...
Vloženo 17.10.2014
Pečená husa v dobrém kondymentuHusu bez drobů a křídel upeč dobře přiklopenou do měkka. Do sladkého mléka nebo smetany rozkvedlej šest žloutků a dvě paličky česneku, utřeného se solí. Za stálého míchání zahřej, až zhoustne, ale nevař....
Cukety plněné mletým masem
Vloženo 17.10.2014
Okurky plněné mletým masem /Cukety/Umyté, oloupané okurky podélně rozkroj, vnitřky vydlabej a půlky naplň mletým , osoleným a okořeněným masem spojeným vejce. Přiklop druhým dílem, považ nití na obou koncích upevni. Na tuku s trochou...
Houby v cibuli jinak
Vloženo 17.10.2014
Houby v cibuli jinakUvař houby čistě, ocedě, vypeř, a nalej na ně octa a usmaže cibule, daj tam a okořeň pepřem, šafránem a přisol, koštuje, bylo-li by dosti. Pakli se ti líbí, udělaj na ně makové mléko, ale ať jsou dobře uvařené.4...
Kachní játra v husím sádle vařená
Vloženo 17.10.2014
Kachní játra v husím sádle vařenáKachní játraHusí sádloTymián čerstvýSůlKmín1. Kachní játra pečlivě očistíme, zbavíme všech tuhých částí a opereme.2. Nasekané játra vložíme do rozpuštěného sádla a pomalu vaříme. Přidáme čerstvý tymián, dle...
Vaječná omeleta od Pohlreicha
Vloženo 17.10.2014
Přinášíme Vám recept na vaječnou omeletu připravovanou Zdeňkem Pohlreichem
Bosonožské koláče
Vloženo 17.10.2014
Jak se dělají pravé bosonožské koláče Vám ukáže Drahomíra Medová a děti z Bosonoh.
Příprava 2 typů francouzské omelety
Vloženo 17.10.2014
Připrava 2 typů francouzské vaječné omelety v podání Jacquese Pépina. Recept je v angličtině s francouzským dialektem. Myslíme si, že recept překlad nepotřebuje. Jacques Pépin se narodil v roce 1935 a je světoznámým francouzským...
Tradiční romské jídlo - Holubki
Vloženo 17.10.2014
Přinášíme Vám recept na tradiční romské jídlo Holubki.
Chřest s cous cous salátem
Vloženo 17.10.2014
Slovenský recept na chřest s cous cous salátem ( Špargla s cous cous šalátom)