Houby v cibuli jinak
Houby v cibuli jinak
Uvař houby čistě, ocedě, vypeř, a nalej na ně octa a usmaže cibule, daj tam a okořeň pepřem, šafránem a přisol, koštuje, bylo-li by dosti. Pakli se ti líbí, udělaj na ně makové mléko, ale ať jsou dobře uvařené.
4 porce - 1 střední cibule, 500g čerstvých hub, lžíce oleje, sůl, pepř, šafrán, citrón (ocet)
1. Očištěné a omyté čerstvé houby nadrobno pokrájíme, vložíme na rozpálený tuk a zprudka opečeme.
2. Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět zvlášť na pánvi. Poté jí přidáme k houbám, jemně osolíme, opepříme a dusíme dokud nejsou houby měkké.
3. Vše necháme vychladnout a nakonec semeleme, nebo rozsekáme na jemnou kaši. Nevadí, když zůstanou kousky hub.
4. Ochutíme pepřem, šafránem a čerstvou citrónovou šťávou. Dle potřeby dosolíme.
Podáváme na kousku bílého pečiva jako předkrm. Ochutit můžeme navíc trochou česneku a čerstvým tymiánem.