Tipy a triky
Jak zachránit přesolenou nebo připálenou omáčku
Vloženo 17.10.2014
Jak zachránit vaše jídla - omáčky Přesolená omáčka Určitě se Vám někdy stalo, že jste omáčku přesolili. Můžete to zachránit těmito možnostmina hrubo 1)nastrouhejte nahrubo syrovou bramborou, kterou deset minut v omáčce povařte. Brambora stáhne do...
Jak na polévku - tipy a triky
Vloženo 17.10.2014
Jak na polévky Přesolená polévka Když polévku přesolíte, tak máte několik možností, jak to zachránit Vmíchejte do přesolené polévky 1-3 bílky, nechte je srazit a opatrně odeberte. Potom polévku slijte přes jemný cedník. Nebo můžete z bílků...
Jak na přípravu kachny
Vloženo 17.10.2014
Kachnu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a v polovině pečení jí obrátíme a dopečeme. Tučná místa( na prsou a nohou) propíchneme vidličkou, aby mohl tuk vytékat ven. Vypečené sádlo můžeme použít k namazání na chleba nebo použít jako tuk na...
Aby brokolice neztratila při vaření barvu
Vloženo 17.10.2014
Brokolice vařením ve vodě ztrácí svojí svěží barvu. Je šedá a nevypadá na talíři moc lákavě. Chcete li, aby tomu tak nebylo, tak k ní při vaření vložte krajíček chleba nebo jí vařte se špetkou prášku do pečiva. Zůstane tak krásně zelená a bez...
Kuchyňské tipy a triky pro každý den
Vloženo 17.10.2014
Zápach vařeného květáku. Při vaření květáku přidáváme do slané vody bobkový list.Zmírňuje se tím zápach, který vzniká při vaření. ________________________________________________________________________________ Smetana do omáček. Když chceme...
V kategorii tipy a triky se Vám pokusíme pomoci například s tím, jak odstranit chyby, které se stanou při vaření, jak vylepšit vaše kulinářské umění, jak odstranit skvny od jídla ve vaší domácnosti a spoustu užitečných rad.
Všechny rady naleznete na výše uvedených odkazech.
Budeme rádi, když nám budete posílat vaše rady a tipy, které posléze zde budeme publikovat.
Vaše tipy a triky můžete zasílat na email krakysh@centrum.cz
Předem Vám děkujeme