Jak zachránit přesolenou nebo připálenou omáčku
Jak zachránit vaše jídla - omáčky
Přesolená omáčka
Určitě se Vám někdy stalo, že jste omáčku přesolili. Můžete to zachránit těmito možnostmina hrubo 1)nastrouhejte nahrubo syrovou bramborou, kterou deset minut v omáčce povařte. Brambora stáhne do sebe přebytečnou slanost omáčky a poté omáčku přeceďte přes cedník
2)Zachránit jí také můžete 1-2 krajíci tmavého chleba, které opět povaříte 10 minut v omáčce a poté omáčku předeďte přes cedník
3)Nastavením – vodou, vývarem, smetanou, mlékem, pivem,...
Brambory a chléb mají vlastnosti, že dobře na sebe vážou sůl.
Připálená omáčka
Připálenou omáčku ne nutné přecedit přes cedník do nového hrnce. Připálené a připečené zbytky se nesmí dostat do přecezené omáčky, abychom částečně zneutralizovali připálenou chuť, můžeme použít bramboru nebo bílý chléb, který v omáčce 10 minut povaříme, sdecíme a vyjmeme.
Také můžeme použít čistou korkovou zátku, kterou v omáčce povaříme. Korek připálenou chuť nasaje a pouze jej po vaření vyjmeme.