Tatarák netradičně
Na 2 porce potřebujeme:
200 g hovězí špičky kýty
1 žloutek
2 filety ančovičky v oleji
6 kousků malých kapar ve slaném nálevu
1 snítku hladkolisté petrželky
1 lžičku worcesterové omáčky
1 lžičku dijonské hořčice
2 šalotky (nebo jednu menší cibuli)
1 paličku česneku
hrubě mletý černý pepř
sůl
toustový chléb opečený v toustovači nebo tradiční chlebové topinky smažené v oleji
Špičku kýty očistíme a odblaníme. Pokrájíme na menší kousky. Zhruba polovinu vložíme do nádoby se sekáčkem (bývá v kompletní sadě s ponorným mixérem) a rozsekáme najemno. To samé uděláme s druhou polovinou.
Ančovičky, kapary a petrželku nasekáme nožem nadrobno.
Šalotky také pokrájíme nadrobno.
Vše vložíme do misky, přidáme žloutek, worcester, hořčici, rozmačkaný a se solí utřený stroužek česneku, hrubě mletý pepř. Máte-li rádi pikantní tatarák, můžete přidat najemno nasekanou čerstvou chilli papričku zbavenou semínek nebo tabasco.
Promícháme, popřípadě dochutíme a vytvarujeme do tvaru burgeru, tento položíme na talíř s pár stroužky česneku, můžeme dozdobit rukolou, kterou si můžeme tatarák na topince obložit.
Podáváme s tousty nebo tradičními chlebovými topinkami, které si hosté sami potírají česnekem dle chuti.