Hovězí Stroganoff
Ingredience: 4 porce
600 g hovězího filé, 200 g žampionů, 200 g zakysané smetany, 0,5 dl červeného vína, 4 kyselé sterilované okurky, 3 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice, 1 lžička worcesteru, sůl, mletý bílý pepř, vývar dle potřeby
Postup:
1. Omyté maso pokrájejte na širší nudličky, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
2. Okurky a šalotky nakrájejte na nudličky česnek na tenké plátky, žampiony na čtvrtky.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte žampiony, šalotky, česnek, vše orestujte a přendejte z pánve na talíř.
4. Pánev znovu zahřejte, marinované maso na ni rovnoměrně rozložte, tak aby se jednotlivé kousky masa zatáhly a řádně propekly.
5. Přidejte lžíci rajčatového protlaku, mírně promíchejte a nechejte restovat.
6. K masu na pánvi přidejte z talíře orestované žampiony s česnekem a šalotkou, na nudličky pokrájené okurky, worcester, hořčici a nakonec červené víno.
7. Vše prohřejte, dochuťte solí a pepřem, stáhněte z ohně a vmíchejte zakysanou smetanu.
8. Před podáváním ozdobte na talíři nasekanou zelenou petrželkou. Vynikající přílohou jsou vařené těstoviny, například tagliatelle.