Brynzové halušky se slaninou
Ingredience: 4 porce
800 g brambor, 300 g polohrubé mouky, 250 g brynzy, 200 g anglické slaniny, 2 vejce, 2 lžíce smetany, sůl
Postup:
1. Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte dozlatova.
2. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou.
3. Oškrábané brambory opláchněte, jemně nastrouhejte, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a směs dobře promíchejte.
4. Vypracované těsto propasírujte pomocí struhadla na halušky do vařící osolené vody.
5. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily a vařte je 4-6 minut, dokud nevyplavou.
6. Uvařené halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a řádně promíchejte.
7. Brynzové halušky na talíři přelijte vyškvařenou slaninou a ozdobte pažitkou.