Popovický guláš
Přinášíme Vám recept na Popovický guláš
hovězí maso přední
1 cibule
sůl
1 rajčatový protlak
mletý pepř
kmín
½ l vývaru
chléb
česnek
majoránka
sladká a pálivá paprika
křen
pivo Kozel Světlý
Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusíme doměkka. Guláš zahustíme přes cedník namočeným chlebem. Mezi prsty rozemneme majoránku a dovaříme do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijeme Kozla. Guláš můžeme dle potřeby přiostřit pálivou paprikou. Přímo na talíři polijeme maso a přidáme jemně nastrouhaný křen.
Vhodné přílohy:
houskový knedlík, bramboráčky