Slovník pojmů
A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž
Výsledky:
Výraz | Popis |
---|---|
sýr Reblochon |
je středně velký, plochý bochník polotvrdého sýra z horské oblasti Savojských Alp. Jeho jméno je odvozeno od francouzského slovesa"reblocher", které by se dalo přeložit jako "znovu podojit". Znamená to, že sýr se vyrábí výhradně z mléka pocházejícího z druhého dojení, a to krav plemen Abondance, Mortelie a Montbéliarde. Bochník z nepasterovaného mléka zraje 3-4 týdny při teplotě pod 16°C a během zrání se omývá, solí a obrací, aby vznikla oranžovo-žlutá kůra. ta může být pokryta bílou plísní. Krémovité těsto se 4°5% obsahem tuku má ovocnou chuť s nádechem lískových oříšků. Od roku 1976 nese označení A.O.C.
|