Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1014025) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 299077) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236545) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 226254) - » Couračka
(Navštívilo: 150714) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 129272) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113193)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy
Jedná se o středně tvrdý sýr, který se krájí na plátky. Je vyráběny z nepasterizovaného kravského mléka, které se zahřívá na 40°C a po scezení a vymačkání syrovátky zraje 2-3 měsíce a až poté se lisuje do tvaru kol o průměrech 30-40 centimetrů.
Má tenkou a hladkou kůru pudrové až béžové barvy. Uvnitř má sýr barvu slonové kosti s pár dírami. Poznáte jej i podle tmavého pruhu uprostřed hmoty, což je vrstvička dřevěného popela, jímž označují hospodáři sýr připravený z ranního dojení. Na něj přijde dávka z večerního dojení.
První zmínky o tomto sýru jsou z roku 1795.