- jedná se o český zrající plísňový sýr malého kulatého tvaru ve velikosti puku s bílou plísní na povrchu vonící po žampionech. Je obdobou francouzského sýru camembert. Na trhu je můžete koupit v různých variantách např.: s pepřem, s česnekem, s paprikou, na grilování.
Hermelín se velmi často nakládá do oleje, kdy se hermelín rozkrojí, pomaže česnekovou pastou, přidá se koření, pálivá paprika. Záleží na chuti.
Hermelín se balí do hliníkové fólie.
Je vysoce energeticky a výživově hodnotný, ale velmi kalorický. Stáří hermelínu poznáme zabarvením, vůní a chutí hermelínu. Čím je starší, tím má tmavší, tvrdší a okoralejší kůrku, měkčí konzistenci, výraznější vůni a chuť hořkne.
Hermelín můžeme konzumovat čerstvý, může se smažit v trojobale, grilovat, péct v listovém těstě, použít do salátů, pomazánek, na ozdobu chlebíčků, obložených mís a omáček.
Hermelín se skladuje v chladu( 5°C), mimo dosah slunečního záření.
Hermelín se velmi často nakládá do oleje, kdy se hermelín rozkrojí, pomaže česnekovou pastou, přidá se koření, pálivá paprika. Záleží na chuti.
Hermelín se balí do hliníkové fólie.
Je vysoce energeticky a výživově hodnotný, ale velmi kalorický. Stáří hermelínu poznáme zabarvením, vůní a chutí hermelínu. Čím je starší, tím má tmavší, tvrdší a okoralejší kůrku, měkčí konzistenci, výraznější vůni a chuť hořkne.
Hermelín můžeme konzumovat čerstvý, může se smažit v trojobale, grilovat, péct v listovém těstě, použít do salátů, pomazánek, na ozdobu chlebíčků, obložených mís a omáček.
Hermelín se skladuje v chladu( 5°C), mimo dosah slunečního záření.