je dravá všežravá ryba, která žije ve vodních tocích s čistou vodou. Naleznete jej v chladných jezerních vodách, v řekách, potocích, mořích.
Pstruh má bílé velmi chutné maso obsahující málo tuku, které není třeba nikterak výrazně dochucovat. Ochucuje se kmínem, sladkou paprikou, tymiánem, citronem nebo obyčejnou petrželkou. Můžeme jej grilovat, smažit, dusit, udit, vařit,...
Pstruh obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, tuk s obsahem omega 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro srdce a cévy. Obsahuje vitaminy A, B1, vápník, železo, fosfor a jód.
Maso pstruha je vhodné i pro děti(pozor na kosti)
Pstruh má bílé velmi chutné maso obsahující málo tuku, které není třeba nikterak výrazně dochucovat. Ochucuje se kmínem, sladkou paprikou, tymiánem, citronem nebo obyčejnou petrželkou. Můžeme jej grilovat, smažit, dusit, udit, vařit,...
Pstruh obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, tuk s obsahem omega 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro srdce a cévy. Obsahuje vitaminy A, B1, vápník, železo, fosfor a jód.
Maso pstruha je vhodné i pro děti(pozor na kosti)