Slovník pojmů
A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž
Výsledky:
Výraz | Popis |
---|---|
Kuzu |
je čistě bílý škrob z obřího kořene japonského vinného kamene, který se pěstuje zejména v Japonsku, ale i v USA. Využívá se v tradiční japonské a čínské medicíně, kde pomáhá snižovat krevní tlak, cholesterol, migrény, posiluje imunitu, ulevuje při nachlazení, vzhledem ke své zásaditosti snižuje překyselení žaludku. Mimo použití v medicíně se velmi často používá v gastronomii, kde se může použít k zahuštění polévek, omáček, marmelády, kaše, pudinku. Kuzu je chuťově neutrální a neovlivní tak chuť připravovaného pokrmu. K dostání je ve formě prášku nebo kousků vypadající jako kousky rozbité křídy. Použití je jako u klasického škrobu.
|