je vejce křepelek, které je velmi zdraví prospěšné. Je cca 5x menší než slepičí vejce.
Obsahuje vysoký obsah vitaminu A, B1, B2. Oproti slepičímu vejci obsahuje pětinásobné množství fosforu, draslíku a železa. Jsou velmi dietní. Obsahují měď, kobalt, niacin a esenciální aminokyseliny. Konzumace křepelčích vajec povzbuzuje potenci, pomáhá při silných bolestech hlavy, astmatech, žaludečních potížích. Zlepšuje krevní tlak a trávení. Konzumace vajec je velmi vhodná pro osoby s oslabenou imunitou, děti a těhotné ženy.
Křepelčí vejce se používají v míchaných zeleninových salátech, v pokrmech teplé kuchyně.
Obsahuje vysoký obsah vitaminu A, B1, B2. Oproti slepičímu vejci obsahuje pětinásobné množství fosforu, draslíku a železa. Jsou velmi dietní. Obsahují měď, kobalt, niacin a esenciální aminokyseliny. Konzumace křepelčích vajec povzbuzuje potenci, pomáhá při silných bolestech hlavy, astmatech, žaludečních potížích. Zlepšuje krevní tlak a trávení. Konzumace vajec je velmi vhodná pro osoby s oslabenou imunitou, děti a těhotné ženy.
Křepelčí vejce se používají v míchaných zeleninových salátech, v pokrmech teplé kuchyně.