je exotické a velmi drahé koření původem z Indie.
Využívá se k ochucení rýže, masa a uzenin, do omáček, do kořenících směsí, do cukroví, zeleninových i sladkých pokrmů, do nápojů, džemů a kompotů.
V Egyptě se špetka kardamonu přidává do čaje a kávy k prohloubení jejich chutí.
Kardamon má příjemnou vůni s lehce citrónovým nádechem. Chutná kořenitě a nasládle.
Kardamon se v používá celý nebo mletý.
Kardamon se rovněž používá v lékařství, v tabákovém průmyslu a při výrobě parfémů.
Kardamon napomáhá :
trávení
působí jako prevence virovým onemocněním
posiluje organismus
pomáhá při revmatických bolestech
při plynatosti
srdeční slabosti
léčbě zánětů dásní a zubů
při bolestech v krku
Využívá se k ochucení rýže, masa a uzenin, do omáček, do kořenících směsí, do cukroví, zeleninových i sladkých pokrmů, do nápojů, džemů a kompotů.
V Egyptě se špetka kardamonu přidává do čaje a kávy k prohloubení jejich chutí.
Kardamon má příjemnou vůni s lehce citrónovým nádechem. Chutná kořenitě a nasládle.
Kardamon se v používá celý nebo mletý.
Kardamon se rovněž používá v lékařství, v tabákovém průmyslu a při výrobě parfémů.
Kardamon napomáhá :
trávení
působí jako prevence virovým onemocněním
posiluje organismus
pomáhá při revmatických bolestech
při plynatosti
srdeční slabosti
léčbě zánětů dásní a zubů
při bolestech v krku