je plod hrušně. Hrušky podle dozrávání se dělí na letní, podzimní a zimní. Nejméně trvanlivé jsou letní, nejvíce trvanlivé zimní. Hrušky obsahují nízký obsah vitaminu C, ale mají docela vysoký obsah vitaminu B, zejména pod slupkou.
Hrušky mají vysoký obsahu draslíku a nízký obsah sodíku a jsou vhodné při léčení nemocí oběhového ústrojí a ledvin. Jelikož odvodňují, pomáhají při otocích. Jsou velmi vhodné pro odtučňovacích kůrách díky svému nízkému obsahu bílkovin, tuků a sacharidů. Také napomáhají k pročištění střev, odstraňování zácpy, podporují tvorbu krve, posilují imunitní systém a vylučují z těla jedovaté látky.
Hrušky někdy mohou způsobovat nedostatečný vývoj plodu u těhotných žen, v některých případech potrat.
Z hrušek se dají připravovat dezerty, nakrájené se dají sušit, vyrábějí se z nich mošty, džemy, přidávají se do buchet a koláčů.
Hrušky mají vysoký obsahu draslíku a nízký obsah sodíku a jsou vhodné při léčení nemocí oběhového ústrojí a ledvin. Jelikož odvodňují, pomáhají při otocích. Jsou velmi vhodné pro odtučňovacích kůrách díky svému nízkému obsahu bílkovin, tuků a sacharidů. Také napomáhají k pročištění střev, odstraňování zácpy, podporují tvorbu krve, posilují imunitní systém a vylučují z těla jedovaté látky.
Hrušky někdy mohou způsobovat nedostatečný vývoj plodu u těhotných žen, v některých případech potrat.
Z hrušek se dají připravovat dezerty, nakrájené se dají sušit, vyrábějí se z nich mošty, džemy, přidávají se do buchet a koláčů.