je listová dvouletá zelenina. Čekanku lze konzumovat čerstvou i tepelně upravenou.
Čekanka má nasládle hořkou chuť, bíložluté pevné, křehké listy.
Čekanka se pěstuje na tmavých místech a musí být uchovávána v temnu, aby nezhořkla.
Abychom zjemnili její chuť můžeme ji vložit na 5 minut do teplé vody nebo mléka. Tímto ale neztratí jen svou hořkou příchuť, ale i vitamíny a minerály (vysoký obsah draslíku, fosforu, hořčíku, železa a vápníku)
Čekanka má nasládle hořkou chuť, bíložluté pevné, křehké listy.
Čekanka se pěstuje na tmavých místech a musí být uchovávána v temnu, aby nezhořkla.
Abychom zjemnili její chuť můžeme ji vložit na 5 minut do teplé vody nebo mléka. Tímto ale neztratí jen svou hořkou příchuť, ale i vitamíny a minerály (vysoký obsah draslíku, fosforu, hořčíku, železa a vápníku)