Co vařit dnes k obědu
Co vařit dnes k obědu?
Potřebujete uvařit rychlý a chutný oběd pro svou rodinu, ale pomalu ale jistě vám dochází inspirace? Vaříte každý den a zdá se vám, že v poslední době jen opakujete pár klasických receptů a vašemu rodinnému jídleníčku chybí nápad a jiskra? Hledáte inspiraci v kucařských programech, ale technologické postupy v televizi jsou složité, vaření dlouhé a suroviny bežně nedostupné. Máme pro vás tip na dnešní menu, kterým rozhodně nezklamete. Menu se sestává z polévky a hlavního chodu v kombinaci moderní a klasické kuchyně.
Polévka – brokolicová
Brokolicová polévka je v současnosti stále populárnějším druhem polévky, i když se nejedná o ryze český recept. Brokolice je zeleninou, která má vyvážený poměr vitamínů a minerálů. Vysoké je zejména množství vitamínu B1, B5 a vitamínu C. Mezi další obsažené látky v této zelenině patří železo, draslík, zinek, vápník nebo hořčík. Na polévku stačí jen dát vařit dostatečné množství brokolice do osolené vody, pak rozmixovat tyčovým mixérem, ochutit pepřem, zahustit smetanou na šlehání a při servírování dát na talíř lžíci zakysané smetany.
Hlavní chod – hracová kaše s pečenou krkovicí
Hlavní chod je v kombinaci klasické a moderní kuchyně. Zástupcem klasické kuchyně je hrachová kaše. Luštěniny jsou již několik set let hlavní součástí jídelníčků v českých zemích. Typická hrachová kaše je ze žlutého hrachu, dochucená solí, pepřem, majoránkou a česnekem. Pro zajímavější chu´t zkuste místo sušené majoránky dát čerstvou. I pečená krkovice se může zdát jako klasický recept, ale záleží na tom, jak jej připravíte.
Krkovice na medu a zázvoru
Recepty z krkovice jsou velmi populární součástí české kuchyně. Ovšem i krkovicím se dá dopřát nádech exotické chuti. Jak? Vcelku pečenou krkovici důkladně osolíme a opepříme ze všech stran. Do misky si připravíme pastu z utřeného zázvoru s česnekem, přidáme olej a med. Vše promícháme a potřeme celý povrch masa. To zabalíme do alobalu a necháme uležet. Pečeme pomalu v alobalu 3 hodiny.