Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Kategorie: Maso

Autor:

Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Suroviny

Porce: 2 + –
  • žampiony Znojmia 1 plechovka
  • hovězí steak (á 200 g) 2 ks
  • podle chuti
  • česnek 1 stroužek
  • mletý černý pepř 1 ks
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • máslo obalené v hladké mouce 20 g
  • olej 1 ks
  • nálev ze žampionů 1 ks
  • příloha
  • vlažné mléko 8 lžíce
  • máslo 50 g
  • čerstvá petrželka 1 hrst
  • brambory 400 g
  • česnek 6 stroužek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hovězí steaky očistíme, lehce naklepeme hranou ruky, potřeme olejem, opepříme a necháme několik hodin rozležet. Sterilované Žampiony Znojmia necháme okapat. Část nálevu uchováme.

Připravíme si ochucenou bramborovou kaši. Syrové moučné brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a zakryté velmi zvolna uvaříme doměkka. Mezitím prolisujeme česnek a jemně usekáme petrželovou nať. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou oleje. Potom vmícháme česnek a usekanou petrželku. Směs krátce orestujeme a odstavíme z tepla. Měkké brambory slijeme, osolíme, přelijeme máslem ochuceným česnekem a bylinkami. Nyní brambory rozmělníme ponorným šlehačem a podle potřeby naředíme mlékem. Takto připravená bramborová kaše má být nadýchaná, ale ne příliš řídká.

Na malém množství oleje opečeme steaky z každé strany asi 3 minuty. Potom je osolíme, přendáme do zapékací misky, zakryjeme a vložíme na 8 - 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím na výpeku prohřejeme žampiony, které podlijeme jednou lžící nálevu, ochutíme česnekem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce.

Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme s bylinkovo-česnekovou kaší.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist