Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- žampiony Znojmia 1 plechovka
- hovězí steak (á 200 g) 2 ks
- podle chuti
- česnek 1 stroužek
- mletý černý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- podle potřeby
- máslo obalené v hladké mouce 20 g
- olej 1 ks
- nálev ze žampionů 1 ks
- příloha
- vlažné mléko 8 lžíce
- máslo 50 g
- čerstvá petrželka 1 hrst
- brambory 400 g
- česnek 6 stroužek
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí steaky očistíme, lehce naklepeme hranou ruky, potřeme olejem, opepříme a necháme několik hodin rozležet. Sterilované Žampiony Znojmia necháme okapat. Část nálevu uchováme.
Připravíme si ochucenou bramborovou kaši. Syrové moučné brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a zakryté velmi zvolna uvaříme doměkka. Mezitím prolisujeme česnek a jemně usekáme petrželovou nať. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou oleje. Potom vmícháme česnek a usekanou petrželku. Směs krátce orestujeme a odstavíme z tepla. Měkké brambory slijeme, osolíme, přelijeme máslem ochuceným česnekem a bylinkami. Nyní brambory rozmělníme ponorným šlehačem a podle potřeby naředíme mlékem. Takto připravená bramborová kaše má být nadýchaná, ale ne příliš řídká.
Na malém množství oleje opečeme steaky z každé strany asi 3 minuty. Potom je osolíme, přendáme do zapékací misky, zakryjeme a vložíme na 8 - 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím na výpeku prohřejeme žampiony, které podlijeme jednou lžící nálevu, ochutíme česnekem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce.
Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme s bylinkovo-česnekovou kaší.
Připravíme si ochucenou bramborovou kaši. Syrové moučné brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a zakryté velmi zvolna uvaříme doměkka. Mezitím prolisujeme česnek a jemně usekáme petrželovou nať. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou oleje. Potom vmícháme česnek a usekanou petrželku. Směs krátce orestujeme a odstavíme z tepla. Měkké brambory slijeme, osolíme, přelijeme máslem ochuceným česnekem a bylinkami. Nyní brambory rozmělníme ponorným šlehačem a podle potřeby naředíme mlékem. Takto připravená bramborová kaše má být nadýchaná, ale ne příliš řídká.
Na malém množství oleje opečeme steaky z každé strany asi 3 minuty. Potom je osolíme, přendáme do zapékací misky, zakryjeme a vložíme na 8 - 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím na výpeku prohřejeme žampiony, které podlijeme jednou lžící nálevu, ochutíme česnekem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce.
Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme s bylinkovo-česnekovou kaší.
Podobné recepty
- » Pepřová omáčka na steaky
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 12x) - » Medovo-pivní marináda na steaky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Vepřové steaky ve slanině
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí steaky s žampionovou omáčkou
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Steaky z kachních prsou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004573) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 258092) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233268) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214710) - » Couračka
(Navštívilo: 150384) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123564) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110959)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy